Dağlıca'da izindeydi dönünce şehit oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 erin şehit olduğu Dağlıca'daki baskın sırasında izinde olan asker arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Er Karabacak, önceki gün Şemdinli'de yapılan operasyon sırasında şehit düştü

Hakkari Şemdinli Kırsalı'nda terör örgütü PKK'ya karşı dağlarda nöbet bekleyen bir jandarma komando eri şehit oldu. Şehit Ali Karabacak, 21 Ekim'de Hakkari Dağlıca saldırısında şehit olan 12 asker ve rehin alınan 8 erle aynı timdeydi.

ŞEHİT ANASI OLACAKSIN

Hain saldırının olduğu gün yıllık iznini kullanan Karabacak baskından kurtulmuştu. Dağlıca baskınında şehit olan Antalyalı tim komutanı uzman çavuş Mustafa Uysal'ın cenaze törenine de katılan Karabacak, şehit olmadan bir gün önce Antalya'da yaşayan annesi Nurcan Karabacak'ı telefonla aradı ve şunları söyledi: ?İçime doğuyor, sen de şehit anası olacaksın. Arkamdan sakın üzülme.?

PKK'ya karşı Şemdinli dağlarında göreve çıktığı timle nöbet tutan Ali Karabacak'ın acı haberi Antalya'da yaşayan ailesini yasa boğdu. Dağlıca'da onu yakalayamayan kader, Şemdinli dağlarında buldu.

TERHİSİNE ÜÇ AY KALMIŞTI

Terhisine üç ay kala hain saldırıyla şehit düşen komando er Ali Karabacak'ın 7 Ocak'ta doğum günü olduğu öğrenildi. Üzülmesin diye katıldığı operasyonları annesinden gizleyen Karabacak'ın cenazesi bugün Muratpaşa Camii'nde yapılacak cenaze törenin ardından Korkuteli Çaykenarı Köyü'nde toprağa verilecek.

HAYALİ KOMANDO OLMAKTI

Ağabey Osman Karabacak, ?Dün annemle birlikte kardeşimle görüşmek için telefon açtık. Nöbette olduğunu söylediler. Fakat yarım saat sonra komutanlar kapımızı çaldı. O anda kardeşimin şehit olduğunu anladım? diye konuştu. Kardeşi Ali'nin tek hayalinin komando olmak olduğunu söyleyen ağabey, ?Gönüllü olarak jandarma komando birliğine katıldı. Hayal ettiği elbiselerle şehit oldu? diye gözyaşı döktü.

Bülent TATOĞULLARI / ANTALYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber